Που τρώμε στην Θεσσαλονίκη – 5 εστιατόρια της πόλης

Η παρεά του thesscar δηλώνει απροκάλυπτα το πάθος της για το καλό φαγητό. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που προσφέρει μεγάλη πληθώρα γεύσεων και αρωμάτων σε όποιον την επισκέπτεται. Για να μην χαθείτε σε μακροσκελείς λίστες, σας προτείνουμε τα 5 μαγαζιά που εμείς επιλέγουμε όταν θέλουμε να κακομάθουμε τον ουρανίσκο μας.

1. Το Σέμπρικο

Το Σέμπρικο αποτελεί από το 2012 ένα πολυχώρο που λειτουργεί ως καφέ, μπακάλικο και εστιατόριο. Η εποχικότητα των υλικών εδώ δομεί το μενού ενώ θα ήταν παράλειψη αν δεν προμηθευτείτε κάποιο από τα τυροκομικά προιόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών που είναι διαθέσιμα εδώ. Αν σας κίνησε το ενδιαφέρον το όνομα όπως και σε εμάς, σέμπρικο σημαίνει συνεταιριστικό.

2. Μαιτρ & Μαργαρίτα

To Μαιτρ και Mαργαρίτα βρίσκεται στα Άνω Λαδάδικα και εντυπωσιάζει πριν καν μπεις στον χώρο του. Τόσο μικρό και λιτό ώστε να προσφέρει την οικειότητα που συντροφεύει καλά γεύματα. Σε αυτό προσθέστε και την άμεση οπτική επαφή που έχει ο πελάτης με την κουζίνα και είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί μας ενθουσιάζει η ατμόσφαιρα του συγκεκριμένου χώρου.

3. Η Νέα Φωλιά

Η Nέα Φωλιά αποπνέει παράδοση. Υπήρξε παλιό καφενείο το 1966 και ακόμα διατηρεί την παλιά της εικόνα.  Εδώ θα βρείτε επιλεγμένα ελληνικά υλικά σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και ευφάνταστους συνδυασμούς. Οι Θεσσαλονικείς που επιλέγουν την Νέα Φωλιά είναι πιστοί θαμώνες του μαγαζιού και το προτείνουν σε κάθε ευκαιρία.

4. Φινόκιο

Από τις πιο μοντέρνες επιλογές αυτής της λίστας, το Φινόκιο βρίσκεται σε μια από τις πιο κοσμοπολίτικες περιοχές της Θεσσαλονίκης, την πλατεία Εμπορίου. Όμορφος χώρος που ζωντανεύει ακόμα περισσότερο το βράδυ με την παρουσία DJ. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα αν θέλετε να συνδυάσετε φαγητό και ποτό στον ίδιο χώρο.

5. Extravaganza

Μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές των Θεσσαλονικιών τα τελευταία χρόνια. Άψογη, μοντέρνα αισθητική και ένας μικρός, καλοδουλεμένος κατάλογος που έχει να σου προτείνει νέα πράγματα που σε παροτρύνουμε και μεις με την σειρά μας να δοκιμάσεις. Η σκέψη και το μεράκι με το οποίο έχει στηθεί το μενού εδώ είναι εμφανής σε κάθε πιάτο και αποτελεί το δυνατότερο χαρτί του μαγαζιού.

Similar Posts